Ε.Π.Ο.Π.

Στην κοινωνία των μεταλλαγμένων

Του Διονύση Κράγκαρη

Ο Λήξης έρχεται σχεδόν κάθε πρωί στο γραφείο μου. Βρίσκει διάφορες αφορμές να με επισκεφθεί. Τον υποδέχομαι και με χαιρετάει πάντα δια χειραψίας. Κάθεται απέναντί μου και ανάβει τσιγάρο, είναι το μόνο που δεν μπορεί να κόψει. Άστα, μου λεει. Πάλι ξενύχτησα. Μπροστά στην τηλεόραση, ως τις τρεις το πρωί. Τον βλέπω που είναι κομμένος. Όχι από το ξενύχτι, από τη δοκιμασία μάλλον που υπέστη. Τι κάθεσαι και βλέπεις, τον επιπλήττω. Και πώς θα περάσει η νύχτα που δεν μπορώ να κλείσω μάτι; Ψάχνει για τασάκι.

Δεν πρόλαβε να σβήσει το ‘να τσιγάρο άναψε άλλο. Αρχίζει πάλι να μου μιλάει για τις ταυτότητες, για τους παπάδες. Λήξη, τον διακόπτω, άστα αυτά τα τηλεοπτικά. Το θέμα δεν είναι οι ταυτότητες ,ούτε τα σκουπίδια και οι χωματερές με τις διοξίνες που εισπνέουμε, το θέμα είναι τα μεταλλαγμένα ζώα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και απειλούν όλα τα άλλα. Δεν διάβασες προχθές στις τοπικές εφημερίδες για τις μεταλλαγμένες αλεπούδες και τα μεταλλαγμένα σκυλιά που λυμαίνονται την ύπαιθρο και λίγο λείπει να τα δεις να εφορμούν στις πόλεις και τα χωριά;
Ο Λήξης με κοίταξε πονηρά. Από τον κίτρινο πυρετό της Κορέας γλίτωσε, αλλά από μένα όχι. Συνέχισα απτόητος. Που λες Λήξη, ξέρεις τι κάνουν αυτές οι μεταλλαγμένες αλεπούδες και τα σκυλιά; Είναι προγραμματισμένα, Λήξη, να τρωνε κοτόπουλα και κουνέλια, χήνες και παπιά, πρόβατα, αρνιά και κατσίκια με σκοπό να ενσπείρουν πανικό και εξαθλίωση στις τάξεις κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων. Διαθέτουν ειδικά γονίδια ελέφαντα που μπορούν να εντοπίζουν τα θύματά τους από απόσταση τουλάχιστον τριάντα χιλιομέτρων. Επίσης διαθέτουν γονίδια που συνδυάζουν ιδιότητες τίγρεων, υαινών και λιονταριών! Κι ακόμη γονίδια χαμαιλέοντα ώστε να μη μπορεί να τα εντοπίσει κανείς.
Ο Λήξης έκλεισε το ΄να μάτι. Το άλλο έλαμπε περιπαικτικά. Τι άλλο θα μου ξεφουρνίσει τούτος, σκέφτηκε. Το τασάκι κόντευε να γεμίσει από τα αποτσίγαρά του. Ακατάσχετος εγώ. Ο προγραμματισμός όμως δεν σταματάει εδώ. Ετοιμάζονται νέα μεταλλαγμένα ζώα τα οποία θα εξολοθρεύουν όλα τα είδη του ζωικού κόσμου που οι κυνηγοί επιμένουν να τα αποκαλούν θηράματα. Με δυο λόγια θα είναι εξολοθρευτές θηραμάτων. Με τον τρόπο αυτό μόνο, οι αδίστακτοι οικολόγοι θα μπορέσουν να σταματήσουν μια για πάντα το κυνήγι. Έλεγα, έλεγα.

Ο Λήξης είχε από ώρα κλείσει και τα δυο του μάτια. Και νομίζω ότι ήδη ροχάλιζε ελαφρώς.

 

Advertisements

Comments are closed.