Ε.Π.Ο.Π.

Πάτρα – Πύργος; Φύγαμε!

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ηλεία, παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του νομού που περιμένει τη λύση του. Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΣΕ για ανακαίνιση της γραμμής Πάτρας- Πύργου, δίνει μια προσωρινή προοπτική βελτίωσης που θα πρέπει να συνδυασθεί με παράλληλη αύξηση των δρομολογίων μεταξύ των δύο πόλεων. Οι μετακινούμενοι επιβάτες είναι πολλοί και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την μεταστροφή τους προς τον σιδηρόδρομο που παραμένει το ασφαλέστερο, οικονομικότερο και οικολογικότερο μέσο μεταφοράς. Αρκεί να υπάρξει μεγαλύτερη φροντίδα για να πατήσει λιγάκι το γκάζι και να πείσει για την αξιοπιστία του με λιγότερες καθυστερήσεις και περισσότερα (και καλύτερα) τραίνα.
Το κύριο όμως αίτημα παραμένει μέχρι στιγμής αναπάντητο και δεν είναι άλλο από τον πλήρη εκσυγχρονισμό της σιδ/κής γραμμής Πάτρας- Πύργου- Καλαμάτας. Θα είναι απαράδεκτο ο εκσυγχρονισμός του δικτύου να σταματήσει στην Αχαϊα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει πολιτικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, το οποίο οι Ηλείοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ από όποιον κι αν το διαπράξει.
Κανένας αυτοκινητόδρομος δεν θα μπορέσει να λύσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα, αν δεν συνδυασθεί με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου. Οι φορείς της Ηλείας σε συνεργασία με αυτούς της Μεσσηνίας πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Δ.Κ.

Advertisements

Comments are closed.